Hospital Universitari Dexeus

L’ Hospital Universitari Dexeus de Barcelona és un hospital general bastant excepcional per a Espanya: tot i ser privat i no formar part de la xarxa d’hospitals del Sistema Nacional de Salut d’Espanya, el centre va rebre l’estatus d’universitari: un reconeixement per la qualitat de l’assistència i la seva contribució a la investigació, reunint totes les condicions per a la formació d’especialistes.

Hospital en xifres

14.600
Altes a l´any
600
Metges
13.000
Cirurgies a l´any
95.000
Urgències a l´any
2.700
Parts a l´any
0,74
RAMI (Risk Adjusted Mortality Rate)
Carrer de Sabino Arana, 5, 19 08028 Barcelona

Per a qui?

L’hospital és un centre de referència en oncologia (especialment en càncer de pulmó, càncer ginecològic, càncer del sistema urinari), neurocirurgia, ginecologia (endometriosi, mioma), medicina reproductiva, ortopèdia i medicina esportiva. L’hospital és també un centre important de cardiocirurgia i oncologia pediàtriques, així com a centre de referència per embaràs i part d’alt risc.

Per què?

  • Hospital de referència en diverses àrees

L’Hospital Dexeus ofereix assistència mèdica d’alt nivell en 40 especialitats, però és gràcies als èxits destacats en diverses àrees  que l’hospital ha obtingut l’estatus d’universitari. Aquí  realitzen la seva formació d’ especialista els millors ginecòlegs, obstetres i especialistes en medicina reproductiva d’Espanya. Va ser aquí on el 1984 va néixer per primera vegada a Espanya, un nadó concebut amb l’ajuda de la fertilització in vitro. Des d’aleshores, només en aquest centre i gràcies a les tècniques de reproducció assistida, han nascut més de 12.000 nens. Avui, gràcies a la tècnica de diagnòstic preimplantacional, els especialistes de DEXEUS poden excloure la possibilitat de desenvolupar més de 30 malalties genètiques: no en va aquí funciona el laboratori de FIV més gran d’Europa. El departament Salut de la Dona també és reconegut com a exemplar per al seguiment de l’embaràs i el part d’alt risc.

Altres serveis de referència de l’hospital son la neurocirurgia, l’oncologia, la cardiocirurgia pediàtrica, i la traumatologia esportiva.

  • Un equip mèdic destacat

Tota una plèiade de metges, líders en la seva especialitat, treballen a l’Hospital Dexeus. Entre ells el Dr. Rafael Rosell, una revista mèdica del major prestigi internacional com The Lancet, el cita com l’especialista més reconegut del món en el camp del càncer de pulmó; aconsegueix els millors resultats en el tractament d’aquest càncer tan agressiu, sent a més un destacat investigador amb contribucions significatives en la lluita contra la malaltia, amb més de 600 articles en prestigioses revistes científiques del món (New England Journal of Medicine, Clinical Cancer Research, Oncogene, The Lancet, The Lancet Oncology, Annals of Oncology, etc.) – resultat d’una activitat excepcional, dirigida principalment a la investigació traslacional, per trobar les teràpies més efectives per al càncer de pulmó de cèl·lula no petita.

El Dr. Joaquim Bellmunt combina la seva activitat a l’Hospital Universitari de Dexeus amb la direcció del Bladder Cancer Center al Dana Farber Cancer Institute (DFCI) de Harvard (EUA) dirigint diversos assaigs multicèntrics internacionals d’immunoteràpia en càncer de pròstata, ronyó i bufeta .

En el camp de l’ortopèdia i traumatologia l’hospital reuneix a destacats professionals que tracten a l’elit de l’esport mundial: Dr. Enric Càceres per al tractament de patologies de la columna vertebral i Dr. Xavier Mir – per microcirurgia de la mà.

El Servei de Cirurgia Cardíaca Pediàtrica està dirigit pel Dr. Raúl Abella, un dels millors cardiocirurjans pediàtrics d’Europa, amb excepcionals indicadors de resultats i supervivència. Així, entre els seus pacients  el 61% són nens menors d’un any que requereixen intervencions quirúrgiques amb un score mitjana de 8, 1 segons la puntuació de Aristotle Basic Complexity Score (ABC). La taxa de supervivència en cas d’aquestes operacions complexes realitzades pel Doctor és de 98%, aconseguint l’extubació en menys de 48 hores en el 88% dels casos: resultats excel·lents en correlació amb la complexitat.

Finalment, el Servei de Neurocirurgia de l’hospital, dirigit pel Dr. Gerard Conesa, és referent per a la cirurgia de l’epilèpsia per a pacients resistents al tractament farmacològic i per a cirurgia d’altres lesions cerebrals greus.

  • Una combinació de rigor científic amb el màxim confort

Com ja hem dit, l’hospital és privat, però al mateix temps universitari. Aquesta rara combinació defineix una propietat única: tot el millor que s’associa generalment amb el concepte d’un centre universitari (base de la investigació i la formació, la màxima responsabilitat, fiabilitat i enfocament interdisciplinari) es combina amb els més alts nivells de confort, disseny i atenció. Un exemple del servei de cardiocirurgia infantil de l’hospital: després de la cirurgia de cor amb el Dr. Abella i el seu equip – els petits pacients són a la Unitat de Cures Intensives, en la que per a cada pacient hi ha una infermera i intensivista que s’ocuparan només d’aquest nen. Després de les operacions molt complexes a cor aturat, aquest nivell de cura postoperatori no només vol dir comoditat, sinó també la màxima seguretat.

Per a pacients estrangers

L’hospital Dexeus té una llarga experiència en rebre pacients estrangers amb acords signats amb governs d’alguns països i fundacions benèfiques per atendre casos especialment difícils: com ara l’allargament d’extremitats o la cirurgia cardíaca pediàtrica.

Una mica d'història

El nom Dexeus de l’hospital, és el nom de la més famosa dinastia de metges-ginecòlegs d’Espanya. Va ser Santiago Dexeus qui va fundar el 1935 la Clínica Mater, la primera maternitat privada d’Espanya, nom que es va canviar al seu nom actual en els anys 30. El centre sempre ha estat pioner a l’estat en camps com l’obstetrícia i la ginecologia (així , per exemple, en aquest hospital des de 1972 els parts es van dur a terme amb anestèsia epidural), i és en aquest centre on per primera vegada a Espanya va néixer un nen concebut a través de la fertilització in vitro. El Servei de Ginecologia, Obstetrícia i Medicina Reproductiva s’ha mantingut exemplar no només per a Espanya, sinó per a altres països, esta dirigit pel Dr. Pedro N. Barri, president de la Societat Internacional de Preservació de la Fertilitat (ISFP), parir a Dexeus – és un símbol de prestigi. Avui dia el centre, que va començar com una clínica de maternitat s’ha convertit en un dels més grans hospitals generals, que acull cada any al voltant de 150 congressos i conferències internacionals.

Contacta'ns

TELÈFON
+34 663 617 233
Email
info@bmc.cat
SOL·LICITUD
Enviar ara
DIRECCIÓ
Mirar mapa